Fernando Santos, selektor fudbalske reprezentacije Portugala, potvrdio je da će Cristiano Ronaldo igrati na finalnom turniru Lige nacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ronaldo je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, održanog prošlog ljeta, propustio šest utakmica Portugala, uključujući sve duele u Ligi nacija. U dres sa državnim grbom vratio se na otvaranju kvalifikacija za EURO 2020.

- Ronaldo ima konstantnu zahvalnost i strast prema svojoj zemlji. Njegovo odsustvo u prvoj fazi Lige nacija imalo je odlično objašnjenje i bilo je potpuno legitimna i razumljiva odluka. Sve nam je dobro objasnio. Shvatili smo da je to najbolji put da on ne bude s nama u tom periodu - kazao je Santos za portugalske medije.

Selektor aktuelnih prvaka Evrope je kazao i da će Ronaldo, ukoliko bude zdrav, biti sigurno na spisku igrača za finalni turnir Lige nacija, koji će objaviti 23. maja.

Završni turnir prvog izdanja Lige nacija održat će se od 5. do 9. juna u Portugalu. U polufinalnim susretima sastat će se Portugal - Švicarska 5. juna i Holandija - Engleska dan kasnije. Finale je na programu 9. juna u Portu.