open-navfaktor-logo
search
Reakcije iz bh. tabora
Selektor Krezo oduševljen borbenošću, igrači se zahvalili svima koji su im bili podrška
Nakon pobjede na Rumunijom selektor i futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu krili oduševljenje zbog plasmana na Evropsko prvenstvo.
10.03.2021. u 20:44
get url
text

VEZANI TEKST - Historija je ispisana: Futsal reprezentacija BiH izborila prvi plasman na EURO

Ivo Krezo, stručnjak koji je sa klupe vodio bh. tim, nije krio svoje oduševljenje.

- Nakon pobjede od 5:0 svi vjerovatno misle da je to bio lagan meč, međutim to nije tako. Čestitam igračima na odličnoj igri, ne samo večeras već tokom čitavih kvalifikacija. Protiv Rumunije smo ostavili srce na terenu i postići pet golova protiv takve ekipe nije mala stvar. Svi zaslužuju čestitke za ovaj uspjeh i plasman na Evropsko prvenstvo. Rad i trud se isplatio i nagrađeni smo zbog toga. Pokazali smo kako se bori za svoju zemlju i svi smo presretni - kazao je selektor BiH nakon utakmice.

Reprezentativac Srđan Ivanković smatra da je reprezentacija BiH zasluženo došla do uspjeha.

VEZANI TEKST - Pogledajte kako su futsal Zmajevi proslavili plasman na EP

- Zahvalio bih se čitavoj bh. javnosti na podršci i svim ljudima koje smo večeras usrećili. Hvala i predstavnicima medija koji su nam takođe dali vjetar u leđa svojom podrškom tokom čitavih kvalifikacija. Iskoristili smo prvu "meč loptu", pokazali da smo opasni i kući i u gostima. Zasluženo smo pobijedili i idemo na Euro - rekao je strijelac prvog gola za našu selekciju u meču protiv Rumunije.

Slično razmišlja i Bilal Jelić:

- Znali smo da nas očekuje težak meč i borili smo se od prve minute. Kad smo svi kao jedan rezultat ne može doći u pitanje, a večeras smo bili na tom nivou. Ovaj sistem takmičenja nam odgovara jer smo imali više okupljanja i bili smo spremni. Ova generacija je zaslužila plasman na veliko takmičenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.