open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Selektor Grčke najavio taktičke promjene za duel protiv BiH
Očekuje nas teška utakmica u kojoj će se sastati dva različita tima, sa različitim ambicijama, rekao je Holanđanin rođen u Kanadi John van 't Schip, selektor fudbalske reprezentacije Grčke
14.10.2019. u 12:06
get url
text

Očekuje nas teška utakmica u kojoj će se sastati dva različita tima, sa različitim ambicijama, rekao je Holanđanin rođen u Kanadi John van 't Schip, selektor fudbalske reprezentacije Grčke, javlja reporter Anadolu Agency (AA), te dodao:

- BiH ima šanse da se kvalifikuje na EURO 2020, dok mi pravimo novi tim. Želimo ostati u ritmu kao u meču prije dva dana sa Italijom u Rimu. Uprkos porazu (0:2, op. a.) igrali smo bolje, ali protiv BiH pokušat ćemo se poboljšati kako u odbrani, tako u napadu. Nastojat ćemo učiniti meč teškim za kvalitetnu Bosnu i Hercegovinu.

Na pitanje da li će kao u Rimu, i protiv BiH Grčka uglavnom fokusirati se na odbranu, Van 't Schip je odgovorio:

- Drugačiji protivnici. Italija je odlična, ima sve pobjede i kvalifikovala se na EURO 2020. Za sutra se spremamo da pokušamo odigrati opet dobro u odbrani. Međutim, protiv BiH težit ćemo dodatnoj agresivnosti, ali i željeti više kontrolisati posjed lopte. Vjerujem da će neki naši igrači pokazati novu snagu i samopouzdanje koje smo stekli u Italiji.

Anastasios Bakasetas, fudbaler turskog Alanyaspora i reprezentativac Grčke, nije bio diplomata poput selektora Van 't Schipa, te je reprezentativcima BiH poslao jasnu poruku:

- Imamo dobre igrače. No, istina, u posljednje vrijeme nam ne ide kao kolektivu. U Italiji smo napravili dobar korak, iako smo izgubili. Trebamo slijediti plan trenera i od prvog minuta sutra krenuti ka cilju, da osvojimo tri boda. Dakle, želimo pobijediti.

Utakmica osmog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 Grčka - BiH igra se sutra, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu "Sryros Louis" u Atini sa početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Osim susreta u Atini, u grupi J sutra se sastaju u Helsinkiju od 18 sati Finska - Armenija, te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn - Italija.

Poslije sedam odigranih kola Italija, koja je već osigurala nastup na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi J sa maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn sa dva osvojena boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.