open-navfaktor-logo
search
Sukob sa saigračem
Selektor Engleske iz reprezentacije izbacio zvijezdu Manchester Cityja
Sterling je na prvom treningu imao sukob sa saigračem Gomezom, a Southgate je odmah reagovao
12.11.2019. u 08:16
get url
text

Gareth Southgate, selektor fudbalske reprezentacije Engleske, našao se u velikim problemima u završnici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U engleskom taboru mnogo je problema, pa je selektor odlučio jednu zvijezdu poslati kući. Iz reprezentacije je izbačen Raheem Sterling i zvijezda Manchester Cityja neće igrati u četvrtak protiv Crne Gore.

Sterling je imao sukob sa saigračem Joem Gomezom na prvom treningu, a Southgate je odmah reagovao i zvijezdu Građana poslao kući.

Gomez i Sterling zapravo su samo nastavili sukob kojeg su počeli u nedjeljnom derbiju između Liverpoola i Manchester Cityja (3:1).

Ofanzivac Cityja, uznemiren zbog poraza na Anfieldu, imao je što reći stoperu Redsa pred kraj utakmice, a tenzije se nisu smirile ni dan kasnije.

Uoči zagrijavanja pred jučerašnji trening Gomez i Sterling su se porječkali pa su ih morali razdvajati šokirani saigrači.

- Donijeli smo odluku da ne računamo na Raheema za utakmicu protiv Crne Gore u četvrtak. Sad kad je odluka donesena uz dogovor s cijelim sastavom, važno je podržati igrače i usredotočiti se na predstojeću utakmicu - kazao je Southgate.

Englezi su prvi u Grupi A sa tri boda više od Češke i za plasman na EURO potreban im je minimalno bod protiv reprezentacije koju sa klupe vodi naš trener Faruk Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.