open-navfaktor-logo
search
UEFA dozvolila
Selektor BiH i Željina legenda sutra na terenu Marakane
Generacija koja je 1991. godine postala prvak Evrope, proglašena je za "šestu Zvezdinu zvezdu"
17.09.2018. u 18:10
get url
text
Robert Prosinečki u dresu Crvene zvezde

Crvena zvezda će sutra i zvanično debitovati u grupnoj fazi Lige prvaka, takmičenju koje je osvojila u sezoni 1990/1991 dok je još nosilo naziv Kup evropskih šampiona.

Klub sa Marakane dobio je posebnu dozvolu UEFA-e da pred utakmicu sa Napolijem na terenu stadiona "Rajko Mitić" izađe generacija fudbalera koja je 1991. godine u Bariju osvojila najprestižnije evropsko klupsko takmićenje. Od tada navijači Crvene zvezde čekaju povratak evropske elite u Beograd i dočekat će sutra u meču protiv Napolija.

- Zvezdini šampioni će izaći na Marakanu i obići počasni krug u 20 časova, pošto je dobijeno potrebno odobrenje od UEFA, i zato pozivano publiku da na vreijme zauzme mjesta na tribinama, kako bi pozdravila šampione iz Barija - saopćili su iz Crvene zvezde.

To znači da će se sutra na Marakani pojaviti selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki, ali i Refik Šabanadžović, koji spada među igračke legende FK Željezničar.

Generacija koju su činila i dvojica pomenutih bivših fudbalera, a koja je 1991. godine postala prvak Evrope, proglašena je za "šestu Zvezdinu zvezdu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.