open-navfaktor-logo
search
Ivica Obrvan
Selektor BiH čestitao Česima i objasnio zašto nisu igrali Prce i Malinović
Oslabljena rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva poražena je od Češke rezultatom 19:27 (9:12).
15.01.2022. u 22:20
get url
text

Selektor Ivica Obrvan čestitao je rivalu na, kako je rekao, zasluženoj pobjedi.

- Bili smo suočeni sa velikim problemima, ostali smo bez kompletne desne strane. Momci su se dobro borili, ja im na tome čestitam. Uprkos zasluženoj pobjedi Češke, mislim da je rezultat na kraju previsok, jer je desetak minuta prije kraja bilo dva gola razlike.

Nije to nikakav mentalni problem, nego je problem i kvalitete. Imamo još jednu utakmicu važnu za odigrati. Puno puta sam ponavljao, za reprezentaciju BiH je ogroman uspjeh plasirati se na jedno ovako takmičenje - rekao je Obrvan, dodavši:

- Nedostajalo je snage i iskustva i mislim da smo zasluženo izgubili utakmicu, ali sve u svemu, pohvalio bih pristup, želju i htijenje na ovoj utakmici, uprkos ogromnim problemima koje imamo s ekipom.

Selektor je otkrio zašto u sastavu nisu bili Nikola Prce i Dejan Malinović.

- Prce ima poteškoća s koljenom, a imali smo na toj poziciji četiri igrača, tako da smo se odlučili za malo drugačiju postavu. Ovo je odluka iz preventivnih razloga, a i Nikola polako završava svoju sjajnu karijeru u reprezentaciji završava.

Malinović je dobio negativni test danas kasno prije utakmice. Međutim, nije bio u adekvatnom stanju da igra ovaj meč. Realnost je da je bio u izolaciji, te se nije osjećao baš najbolje nakon što je došao. Nismo htjeli ništa riskirati. Sutra ćemo imati novu rundu testiranja - objasnio je selektor Zmajeva.

Reprezentacija BiH će posljednji meč na Evropskom prvenstvu odigrati u ponedjeljak od 18 sati protiv Španije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.