open-navfaktor-logo
search
Martinez iskren
Selektor Belgije nakon pobjede priznao: Kanada je bila bolja
Fudbalska reprezentacija Kanade je izgubila tri boda, ali je, mnogo će se složiti, iz sinoćnjeg duela sa Belgijom izašla kao pobjednik.
24.11.2022. u 09:37
get url
text

Crveni đavoli su slavili sa 1:0, pogodio je Batshuayi u 44. minuti, ali su Kanađani oduševili fudbalski svijet.

Kanađani su gotovo tokom cijelog susreta bili bolji rival, što je priznao i selektor Belgije Roberto Martinez.

VEZANI TEKST - Oduševili fudbalski svijet: Courtois i sudije spasile Belgiju protiv Kanade

- Bila je ovo jako teška utakmica, Kanada je bila bolja od nas u onome što smo mi htjeli raditi. Stigli su ovdje u sjajnoj atmosferi i s puno emocija, to smo i očekivali. Imaju jako brze igrače, vrlo su direktni. Ali i mi smo pokazali drugu stranu naše igre - započeo je Martinez pa nastavio:

- Sretan sam jer smo pobijedili na borbenost i iskustvo, kao i kroz kvalitetu našeg golmana koji nas je ostavio u igri tako što je odbranio penal, bilo je tu još elemenata...

Ovakve pobjede su važnije od onih kad igrate dobro. Pobjeda je tu, ali moramo biti bolji da napredujemo, moramo rasti iz utakmice u utakmicu - kazao je selektor Belgije, zaključivši da njegovi izabranici u nastavku Mundijala moraju igrati bolje.

- Ne možete ni pobjeđivati na Svjetskom prvenstvu ako ne odradite dobro i tu drugu stranu igre. Moramo biti realni i moramo igrati bolje, ali kad i ovako možete pobjeđivati, imate na čemu graditi - zaključio je Martinez

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.