open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Selam, ya Resulallah:  Večer muslimanske duhovnosti
Ulaz je slobodan za sve posjetioce koncerta, a organizatori Medžlis Islamske zajednice Sarajevo su pripremili bogat program, koji će se sastojati od učenja odlomaka iz Kur'ana, ilahija, mevluda i drugih prigodnih sadržaja
27.11.2019. u 08:18
get url
text

Manifestacija "Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ya Resulallah" bit će završena večeras koncertom "Večer muslimanske duhovnosti" koji će biti održan u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC Skenderija, s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje koncerta, a organizatori Medžlis Islamske zajednice Sarajevo su pripremili bogat program, koji će se sastojati od učenja odlomaka iz Kur'ana, ilahija, mevluda i drugih prigodnih sadržaja.

Posjetioci će imati priliku čuti učenje odlomaka iz Kur'ana od svjetski poznatih učača poput kurra hafiza Aziza Alilija iz Hrvatske, Hassana Sadeghija iz Irana, te Bunyamina Topcuoglua iz Turske.

Gosti u Skenderiji će biti učači ilahija i kasida: Latif Moćević, Mustafa Isaković, Šerif Delić, Resul Alić, Hamza Lavić, Edin Hamzakadić, Ensar Latifović, Jusuf Babajić, Mirnes Buko, Muhamed Mujkić, Muhamed Šemoski i Senaid Isaković, a narator će biti Tarik Omerhodžić, najavljeno je iz MIZ Sarajevo.

Program se realizira u saradnji sa organizacijom IGMG - regija Balkan te brojnim prijateljima i sponzorima manifestacije.

Manifestacijom "Dani o Allahovom Poslaniku - Selam, ya Resulallah", koju sarajevski Medžlis tradicionalno organizuje u hidžretskom mjesecu rebiu-l-evvelu, obilježava se rođenje posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, a. s., te kako bi se kroz različite sadržaje i programe istaknule univerzalne vrijednosti islama.

Programskim sadržajima 15. manifestacija, koja je počela 30. oktobra, organizatori su nastojali afirmirati bošnjačku kulturu i tradiciju te pružiti prilika mladima za aktivno učešće u kreiranju pozitivnih uslova života, ali i razviti najljepšu mevludsku atmosferu u gradu Sarajevu i šire.  

U protekli mjesec, više od 30 programa je realizirano na različitim lokacijama širom Sarajeva, s velikim brojem učesnika, najeminentnijih stručnjaka iz različitih vjerskih, kulturnih, društvenih oblasti koji dolaze iz svih krajeva svijeta.

Manifestacija Dani o Allahovom poslaniku "Selam, ya Resulallah" ove godine je održana pod motom ajeta iz kur'anskog poglavlja Merjem: "…i da majci svojoj budem dobar…!"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.