Presudu u ovom nezapamćenom slučaju zlostavljanja djece danas je izreklo vijeće Okružnog suda Banja Luka.

Optužnica, koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, teretila ga je da je seksualno zlostavljao četiri sestre rođene 2005., 2007., 2008. i 2013. godine, kao i da je imao spolne odnose sa njihovom majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

Suđenje u ovom predmetu, zbog zaštite žrtava, bilo je zatvoreno za javnost.

U optužnici se, kako saznajemo, između ostalog, navodi da je optuženi u periodu od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su djevojčice živjele sa majkom, u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata “počinio obljubu i drugu spolnu radnju izjednačenu sa obljubom" nad sestrama.

U optužnici se dodaje i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom M. J. (39) i "navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima, te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece".

Dragan B. je uhapšen 6. februara ove godine, zajedno sa M. J. , majkom djevojčica, koja se sumnjičila za krivično djelo navođenje djeteta na prisustvovanje spolnim radnjama, a protiv koje je razdvojen postupak.

Ovaj slučaj, nakon što je razotkriven, zbog svoje monstruoznosti šokirao je sve koji su bili uključeni u istragu, kako policajce, tako i radnike Centra za socijalni rad.