open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Cityja
Seks-skandalom prekršio samoizolaciju: Selektor Engleske spremio brutalnu kaznu za Walkera
Aktuelni prvak Engleske Manchester City žestoko će kazniti Kylea Walkera zbog nedavnog seks-skandala, no najgoru kaznu za fudbalera Građana pripremio je engleski selektor Gareth Southgate.
07.04.2020. u 16:13
get url
text

Pored toga što će ostati bez oko 250.000 funti zbog kršenja pravila o samoizolaciji, engleski mediji pišu da Walker više nikada neće zaigrati u dresu "tri lava" dok je Southgate na selektorskoj funkciji.

Za one kojima je promaklo, Walker je prošle sedmice u svoj stan doveo dvije prostitutke i platio im oko 2.000 funti za njihove usluge, da bi ga jedna od njih fotografisala i jednom tabloidu prodala fotografije i priču kako je došlo to te situacije.

VEZANI TEKST - Poznati fudbaleri koji su prekršili karantin i samoizolaciju, među njima i jedan Zmaj

Manchester City odmah je pokrenuo postupak protiv svog beka koji je svojim ponašanjem naštetio ugledu kluba.

Osim što je naštetio ugledu kluba, Walker je naštetio i ugledu reprezentacije, zbog čega će očito snositi posljedice. Engleski mediji prenose da Gareth Southgate, koji od svojih izabranika traži da svojim ponašanjem budu primjer drugima, nema namjeru više pozivati Walkera u reprezentaciju.

To mu i neće napraviti veliki problem jer na poziciji desnog beka ima dva sjajna mlada igrača. Jedan je fudbaler Liverpoola Trent Alexander-Arnold, a drugi bek Manchester Uniteda Aaron Wan-Bissaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.