open-navfaktor-logo
search
Mrtva trka
Šeki Radončić: U pitanju je izbor između dvije Crne Gore, evropske i velikosrpske
Pobjeda kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića u prvom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori je veliki uspjeh za Crnu Goru u ovom trenutku jer je u utakmici učestvovalo sedam igrača i nerealno je da neko u prvom krugu pobijedi sa 51 posto glasova, ocijenio je u izjavi za Fenu crnogorski novinar i analitičar Šeki Radončić. 
20.03.2023. u 12:32
get url
text

Naime, prema podacima Centra za monitoring, na uzorku od 99,5 posto, Đukanović je jučer osvojio 35,3 posto glasova, a kandidat Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović 29,2 posto. Drugi krug održat će se za 14 dana, odnosno 2. aprila i zanimljivost je da u njega ulaze kandidat opozicionog DPS-a i vanparlamentarne partije PES.

- Ta vremena su prošla, u Crnoj Gori je demokratija, u Crnoj Gori je velika politička ponuda i Đukanovićev rezultat je, naravno, ubjedljiv i on je uprkos jednom četničkom, velikosrpskom i ruskom djelovanju u Crnoj Gori u posljednje dvije godine opstao, odnosno ne samo opstao nego se vratio i uspio da ojača partiju - kaže Radončić. 

Kada je u pitanju drugi krug izbora, Radončić kaže da će biti zanimljiv, to će biti mrtva trka ko će pobijediti.

- Međutim, Đukanović je stari borac. U pitanju je izbor između dvije Crne Gore. Jedna je evropska Crna Gora, demokratska, multietnička koju predstavlja Đukanović, a s druge strane je jedna velikosrpska i četnička Crna Gora koju predstavlja Milatović - zaključio je Radončić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.