open-navfaktor-logo
search
Nakon saslušanja
Sejfovićev cimer iz KPZ-a pušten na slobodu
Nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje osumnjičenog,  te će postupak protiv njega biti nastavljen u redovnoj proceduri
16.05.2019. u 14:54
get url
text

Haris Šadija (31)  iz Foče, kojeg su pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili preksinoć na Ilidži, nakon saslušanja pušten je na slobodu, potvrdila je za Faktor glasnogovornica tužilaštva kantona Sarajevo Azra Bavčić. 

- Nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje osumnjičenog,  te će postupak protiv njega biti nastavljen u redovnoj proceduri - kazala je Bavčić. 

Šadija je uhapšen  nakon što je zaustavljen na Rakovičkoj cesti dok je upravljao "BMW"-om na kojem su bile različite registarske tablice. 

On je nakon što je zaustavljen izašao iz vozila i u jednom trenutku pokušao pješice pobjeći. Međutim, ubrzo je sustignut i uhapšen, a  provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana operativna potraga zbog sumnje da je počinio krivična djela oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

Šadija je i ranije hapšen i osuđivan, uglavnom zbog razbojništava, a javnosti je poznat i kao svjedok na suđenju Amelu Sejfoviću, sa kojim je dijelio istu ćeliju u vrijeme kad je Sejfović pobjegao iz sarajevskog KPZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.