Utorak, 27.02.2024.
FOTO: Arhiv

Sejfović o obračunu u KPZ-u: Da sam ih tukao katancima, za mnoge bi ishod bio koban

Amel Sejfović, osuđenik koji svoju zatvorsku kaznu izdržava u KPZ-u Zenica, potvrdio je pisanje portala Faktor o tuči koja se u ovoj ustanovi dogodila početkom aprila ove godine.

Sejfović je potvrdio obračun, ali je u svom demantiju koji je stigao na adresu Faktora negirao da je koristio "katance".

VEZANI TEKST - Sijevali lanci i katanci: U KPZ-u se potukle Sejfovićeva i Smajićeva grupa

- Tačno je da sam 4. aprila učestvovao u tuči koja se dogodila tokom redovne šetnje. Tog dana sam istukao dvojicu osuđenika. Navod da sam koristio "katance" je neistinit i netačan. Da sam bilo šta od nedozvoljenih predmeta koristio, za mnoge bi ishod bio koban - napisao je Sejfović.

Sejfović dalje navodi da ne zna razloge iznošenja netačnih tvrdnji "jer je upravi vrlo dobro poznato ko je šta koristio i ko je učestvovao u tuči".

- Glavni uzrok tuče bio je Edin Smajić, miljenik i cinkaroš uprave zatvora. Date su mu mnoge povlastice uprave jer ga se plaše. Riječ je o osuđeniku koji je u KPZ-u Sarajevo 2017. godine išamarao i istukao komplet smjenu zatvorske straže  - tvrdi Sejfović.

Kompletno pismo Amela Sejfovića možete pročitati u prilogu:

Sejfović je, podsjećamo, osuđen na 14 godina zatvora zbog pljačke Raiffeisen banke na Ilidži, prilikom koje je ubijen biciklist, a trenutno mu se sudi zbog rukovođenja organiziranom grupom koja mu je pomogla pri bijegu iz KPZ-a Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh