open-navfaktor-logo
search
Spektakl za historiju
Šeici nude Khabibu Nurmagomedovu 100 miliona dolara za borbu protiv Floyda Mayweathera
Khabib Nurmagomedov, UFC prvak, od jedne borbe mogao bi zaraditi pravo bogatstvo.
11.03.2020. u 09:22
get url
text

Dagestanac je nedavno dobio dva miliona dolara samo kako bi uz ring gledao bokserski spektakl u Saudijskoj Arabiji, gdje su glavnu borbu večeri imali Anthony Joshua i Andy Ruiz, a sada bi mogao biti i "glavna uloga" u jednom spektaklu.

Otkrio je kako ga bogati saudijski šeici ponovno žele, ali u spektakularnom meču protiv Floyda Mayweathera, jednog od najvećih boksera u historiji, a za to bi trebao dobiti 100 miliona dolara (166 miliona KM).

Khabib je otkrio kako bi protiv Mayweathera odradio bokserski meč, a s obzirom na moguću zaradu od tog meča, nema sumnje kako bi to bio najveći bokserski spektakl.

- Meč protiv Mayweathera bi bio jedino za novac. Saudijci se jako trude da organizuju ovu borbu - rekao je Khabib za Yahoo Sports, naglasivši kako mu je u ovom trenutku najvažnije odbrana naslova prvaka UFC-a protiv Tonyja Fergusona u meču koji je zakazan za 18. april.

S druge strane meč protiv Mayweathera iz jednog razlog ne želi vidjeti njegov otac Abdulmanap.

- Puno novca uzrokuje puno ludih stvari. Prije sam imao puno rođaka, ali sada kada imam novac, imam rođake i još dosta ljudi koji su odjednom sa mnom u srodstvu. Novac je novac. Kroz historiju je opasan i uzrokovao je puno problema. Moraš biti oprezan oko toga - kazao je Abdulmanap.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.