open-navfaktor-logo
search
Miroljubivo na Grbavici
Šehić spasio indolentne Zmajeve: BiH nije pronašla recept za Crnu Goru
Pobjeda za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i poslije prijateljskog meča sa Crnom Gorom ostaje samo san.
02.06.2021. u 19:50
get url
text

Duel na Grbavici u kojem su gosti imali bolje prilike završen je bez pogodaka (0:0).

To je treći uzastopni susret u kojem bh. tim nije postigao gol, a novi selektor Ivaylo Petev nije donio potrebnu šok-terapiju. Crna serija Zmajeva bez pobjede traje od 18. novembra 2019., ili na 12 uzastopnih utakmica.

Bez Edina Džeke, Miralema Pjanića, Seada Kolašinca, Gojka Cimirota..., bh. tim nije uspio napraviti mnogo problema Crnogorcima, koji su, također bili izuzetno desetkovani. Igra selekcija BIH uglavnom se svodila na puka dodavanja, "ja tebi, ti meni", lopta se previše vraćala prema zadnjoj liniji i tako ukrug. 

Crna Gora je prva opasno zaprijetila. Nakon kornera u 11. minuti Tomašević je bio najviši u skoku, a njegov udarac zaustavila je prečka.

U 23. minuti Bećiraj je poslao loptu pored gola, a pet minuta kasnije debitantu u bh. timu Adiju Naliću malo je nedostajalo da postigne prvjenac. Poslije lijepe akcije šutirao je malo pored gola.

U 32. minuti centrirao je Ćivić, Krunić probao glavom, ali loptu ispod prečke vadi gostujući golman Dragojević.

Bećiraj u 39. minuti ne koristi veliku grešku Jovičića.

U 60. minuti Demirović je povukao kontranapad Zmajeva, dodao do Krunića, ovaj proslijedio loptu za Ćivića koji se oslobodio svog čuvara i odvažio na šut, ali preko gola.

Hakšabanović je u 66. minuti izašao sam pred Šehića, prebacio ga, ali lopta pogađa spoljni dio mreže.

U 71. minuti Jovičić kardinalno griješ, lopta dolazi do rezerviste Jankovića koji šutira, Šehić brani. Lopta se u nastavku napada odbila do još jednog crnogorskog reprezentativca, a golman Zmajeva novom intervencijom spriječio je goste da stignu u vodstvo, a vjerovatno i pobjede.

Pokušali su Crnogorci još jednom u nadoknadi meča, ali je Šehić opet interenisao.

BiH u nedjelju u Brondbyju igra susret s Danskom.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Jovičić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić (od 84. Danilović), Todorović (od 64. Gazibegović), Ćivić, Krunić, Hadžiahmetović, Beširović (od 54. Sadiković), Nalić (od 84. Menalo), Demirović (od 64. Prevljak)

Crna Gora: Dragojević, Tomašević, Simić, Martinović, Vešović, Savićević, Kosović, Vukčević, Hakšabanović, Bećiraj, Jovović

0J4A2477.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.