open-navfaktor-logo
search
Sportski program
Šehić: BHT1 prenosi EP za rukometaše, komentatori u Trondheimu i Grazu
BHT1 će emitirati utakmice EP u rukometu i SP u fudbalu u Kataru 2022. godine 
04.11.2019. u 18:22
get url
text
Medina Šehić

Narednih mjeseci u programu BHT1 gledaoci će moći pratiti dosta zanimljivih sportskih sadražaja, a ljubitelje rukometa u našoj zemlji posebno će obradovati informacija da su otkupili utakmice EP u rukometu na kojem će igrati i Zmajevi predvođeni selektorom Bilalom Šumanom.

- Osim utakmica BHT Premijer lige BiH u fudbalu (do kraja polusezone), u novembru ćemo emitirati i posebno izdvojiti prijenose utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci za žene Rusija - BiH i BiH - Švicarska, a u decembru prijenose svih utakmica Svjetskog klupskog prvenstva u fudbalu. S obzirom na to da se prvi put u historiji na Evropsko prvenstvo u rukometu plasirala i reprezentacija BiH, BHT1 će s posebnom pažnjom pratiti ovo natjecanje koje se igra u januaru. Svakog takmičarskog dana, pred utakmicu naše selekcije ili derbi utakmicu dana, emitirat ćemo i posebne studijske emisije sa stručnim gostima, javljanjima i prilozima - posebno iz Trondheima gdje igra Bosna i Hercegovina te Graza gdje su u istu grupu, voljom žrijeba, smještene Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Bjelorusija. Iz ova dva grada, u grupnoj fazi natjecanja, izvještavat ćemo i komentirati utakmice s mjesta događaja – otkriva za Faktor Medina Šehić, urednica Sportske redakcije BHT1.

Kako ističe urednica BHT1, ova televizija i narednih godina pokušat će osigurati prijenose velikih sportskih događaja.

- Osim SP u Dohi 2022, BHRT je, uprkos katastrofalnoj finansijskoj situaciji te upadu moćnih regionalnih medijskih grupacija, od čega država nije zaštitila svoj javni servis, otkupio prava za Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Ukoliko se ne stvore zakonske pretpostavke i ambijent, u kojem BHRT može ispunjavati svoju misiju, u koju spadaju, prije svega, praćenje i prijenosi reprezentativnih selekcija i drugih sportskih predstavnika naše države, naši će gledaoci, nažalost, ostati uskraćeni za ove, jedne od najvažnijih programskih sadržaja – zaključuje Šehić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.