open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Šefik Džaferović prisustvovao sjednici Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća
On je naglasio svoju podršku radu Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća
23.12.2019. u 15:02
get url
text

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović posjetio je Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, gdje je prisustvovao sjednici Ureda za kooordinaciju bošnjačkih vijeća.

Sagovornici su informisali člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o aktivnostima Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća ali i sa brojnim izazovima sa kojima se susreću Bošnjaci u zemljama članicama Ureda, u svome radu. Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je čestitao rukovodstvu Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektulaca 27. godišnjicu od osnivanja Vijeća, posebno ističući značaj pokretanja Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća i drugih predstavnika Bošnjaka u domovinskim zemljama i dijaspori.

On je naglasio svoju podršku radu Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, uz jasno opredjeljenje da će se, kroz poziciju člana Predsjedništva BiH, u bilateralnim odnosima sa državama u kojima žive Bošnjaci, zalagati za unapređenje položaja Bošnjaka i njihova prava.

Sjednici su, pored rukovodstva Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, prisustvovali čelnici bošnjačkih nacionalnih vijeća iz Srbije i Crne Gore, te delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća iz Republike Sjeverne Makedonije, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.