open-navfaktor-logo
search
Opisana kao nasilnica
Šefica priznala da je zaposlenim u piće podvalila sredstvo za čišćenje debelog crijeva
Žena iz Teksasa priznala je da je navela svoje zaposlenike da piju sredstvo za čišćenje debelog crijeva.
16.03.2022. u 21:24
get url
text
Denise Hernandez
Denise Hernandez

Denise Hernandez, 54, radila je kao izborni administrator u zgradi suda okruga Smith u Tyleru u Teksasu prošle godine kada je uhapšena zbog toga što je dva pića za radnike zalila tekućinom koja se koristi za liječenje zatvora.

Prema policijskim dosjeima, Hernandez je imala kratak razgovor s dvije radnice, a zatim je otišla prije nego se vratila s dvije šolje napunjene ružičastom supstancom za koju je tvrdila da je Sparks energetsko piće.

Nakon što je gledala radnike kako piju tečnost, otkrila im je istinu, stavivši kanister s lijekom na pult i kazavši da su upravo popili sredstvo za čišćenje debelog crijeva, navodi se u sudskim dokumentima.

Prema izvještajima lokalnih medija, zaposlenici su bili u jakom bolu i nelagodi, ali im se Hernandez nastavila rugati i ismijavati ih, pa i nakon što su se vratili na posao poslije incidenta, prenosi Unilad.

Zaposlenici su u zvaničnim izjava, datim pod zakletvom, naveli da su u početku bili previše uplašeni da govore o incidentu, koji se dogodio prošlog aprila, i opisali su Hernandeza kao nasilnicu.

Na kraju su skupili hrabrost da istupe, što je dovelo do hapšenja njihove šefice.

Hernandez je 15. marta ove godine priznala krivicu po dvije tačke optužnice za nanošenje tjelesnih povreda. Izrečena joj je kazna od 18 mjeseci "odloženog donošenja presude", što znači da će njena osuda biti izbačena iz njenog krivičnog dosijea.

Ubrzo nakon incidenta Hernandez je dala ostavku, ali ju je nekoliko dana kasnije pokušala povući rekavši sucu okruga Smith Nathanielu Moranu da previše voli svoj posao da bi ga napustila.

Izborna komisija okruga Smith prihvatila je njenu prvobitnu ostavku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.