open-navfaktor-logo
search
Nosivi komadi
Sedmica mode u Parizu: Dior predstavio kolekciju koja oslobađa tijelo od neudobnih krojeva
U toku je Sedmica mode u Parizu na kojem će mnoge modne kuće i brendovi prikazati nove kolekcije za proljeće/ljeto 2021. godine.
01.10.2020. u 12:00
get url
text

Svoje nove prêt-à-porter kreacije predstavila je i modna kuća Dior, predvođena kreativnom direktoricom Mariom Graziom Chiuri.

Kolekcija je nastajala u periodu karantene, što je Chiuri navelo da u visoku modu unese još više praktičnih i nosivih komada.

Chiuri je ovom kolekcijom oslobodila tijelo od potencijalno neudobnih krojeva i pokazala kako bi maksimalno udobni komadi mogli funkcionirati u formalnijoj varijanti.

Umjesto kratkih košulja tu su tunike u kombinaciji sa širokim hlačama ravnog kroja. Diorova prepoznatljiva silueta najviše se primjećuje na jaknama koje su zadržale osnovne karakteristike legendarnog bar jacketa, ali su krojem znatno ležernije bez ikakvih oštrih linija.

Ljubiteljicama ogrtača i kaftana za oko će sigurno zapeti predivni dugi modeli koji se savršeno uklapaju u ovu novu viziju slobodne i neopterećene mode. Isto vrijedi i za predstavljene večernje haljine koje su lišene svih suvišnih elemenata te igraju isključivo na kartu prozračnosti i udobnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.