open-navfaktor-logo
search
Donacija Općine Centar
Sedam plastenika javnim ustanovama
Do sada je Općina Centar dodjeljivala plastenike građanima, a ove godine plastenike će dodjeljivati javnim ustanovama  
31.08.2018. u 15:15
get url
text

U prostorijama Javne ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo potpisan je ugovor o dodjeli sedam plastenika sa dodatnom opremom za potrebe tri javne ustanove u Kantonu Sarajevo.

U ime Općine Centar, koja je za nabavku ovih plastenika u svom budžetu obezbijedila 10.000 KM, ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić koji je ovom prilikom kazao da se nada dobrim rezultatima ovog projekta.

Zavod za bolesti ovisnosti Kantona Sarajevo i Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom dobili su po dva plastenika. U njihovo ime ugovore su potpisale direktorice Nermana Mehić-Basar i Sanita Alagić. U ime JU Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo ugovor je potpisao dr. Dževad Begić i ovoj ustanovi će biti donirana tri plastenika.

Svaki od ovih plastenika zauzima površinu od 50 metara kvadratnih. Isporuku i montažu doniranih plastenika obavit će firma Nermaris iz Gračanice. 

- Do sada je Općina Centar dodjeljivala plastenike za naše sugrađane koji su imali koristi za svoj kućni budžet. Od ove godine smo krenuli sa dodjelom za pravna lica i drago nam je da ovo bude dio rješenja problema sa kojima se bave ove ustanove. Uvjereni smo u dobre rezultate ovog projekta  na osnovu dosadašnjeg iskustva u njegovoj realizaciji - kazao je Ajnadžić.

Predsjednik Komisije za dodjelu plastenika i vijećnik Općinskog vijeća Centar Velija Katica je kazao da je tokom posljednjih pet godina Općina Centar dodijelila oko 100 plastenika za organsku proizvodnju povrća.

- Svi dodijeljeni plastenici su omogućili egzistenciju boračkim i povratničkim porodicama, gdje su neke porodice uspjele svoje proizvode ponuditi i na tržištu. Na ovaj objavljeni javni poziv za dodjelu plastenika prijavilo se  pet javnih ustanova od čega smo za tri utvrdili da ispunjavaju propisane uslove - kazao je Katica, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.