open-navfaktor-logo
search
GP BiH
Sedam osoba uhapšeno na graničnim prijelazima na osnovu potraga
Na graničnim prijelazima za tri dana je uhapšeno sedam osoba na osnovu potraga
06.05.2019. u 13:38
get url
text

Pripadnici Granične policije BiH od subote su na graničnim prijelazima uhapsili ukupno sedam osoba za kojima su raspisane potrage.

Policajci Jedinice granične policije Orašje danas su uhapsili N. L. (36), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuju Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela šumska krađa i Općinski sud u Konjicu zbog krivičnog djela krađa. On je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Tuzla.

Dan ranije, na ulasku u BiH na prijelazu Bosanski Brod uhapšen je D. T. (46) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela krađa električne energije ili prirodnog gasa.

- Službenici JGP-a Brod državljanina Kraljevine Norveške predali su službenicima Sudske policije Doboj - navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Bosanska Gradiška, granični policajci su 4. i 5. maja uhapsili tri osobe na osnovu raspisanih potraga.

Državljanin Makedonije A. S. (60) i državljanin Republike Srbije A. S. (74) uhapšeni su jer je za njima Policijska uprava Trebinje raspisala potragu zbog krivičnog djela prevara. Oni su predati službenicima Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Državljanin BiH A. Đ. (24) uhapšen je nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela teška krađa, te je predat službenicima Sudske policije Odžak.

- Službenici JGP-a Velika Kladuša, na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša, 4. i 5. maja uhapsili su dvojicu državljana BiH. N. B. (37) je uhapšen jer ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela davanje lažnog iskaza, dok je E. Š. (28) lišen slobode jer ga potražuje Osnovni sud u Doboju zbog krivičnog djela izbjegavanje davanja izdržavanja. N. B. je predat službenicima Sudske policije Bihać, a E. Š. službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.