open-navfaktor-logo
search
Podneseni izvještaji
Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u općini Prozor-Rama
Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je izvještaje o počinjenom kaznenom djelu "izazivanje opće opasnosti" Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru protiv sedam osoba zbog osnova sumnje da su tokom aprila namjerno izazvali više požara na području općine Prozor-Rama.
02.05.2020. u 11:13
get url
text
Foto: Ilustracija

Policija je otkrili više uzroka i počinitelja požara, pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama, također, postoji osnovana sumnja da je namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. aprila namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene su da su 9. aprila namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša.

Osumnjičene su, također, i dvije osobe iz Prozora inicijala F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. aprila u mjestu Ščipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.