open-navfaktor-logo
search
Pravosnažna presuda
Seadu Tahiroviću potvrđeno 18 godina zatvora za ubistvo Almira Škrijelja u Domu u Nedžarićima
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu iz maja ove godine, a kojom je Sead Tahirović osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Almira Škrijelja u Studentskom centru Nedžarići u februaru 2020. godine.
29.11.2022. u 14:10
get url
text

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Tahiroviću je ranije Kantonalni sud za ubistvo izrekao kaznu od 17 godina zatvora. Istovremeno, opozvana mu je ranije izrečena uvjetna kazna za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora. Tu presudu je danas potvrdio i Vrhovni sud.

Tahirović je proglašen krivim po optužnici Tužilaštva KS koja ga je teretila da je 20. februara 2020. godine oko 11.30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu, u ulici Bosne Srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, a u namjeri da ga ubije, nakon kraće prepirke, nožem dužine sječiva od 22 centimetra ubo Škrijelja u gornji dio leđa, sa lijeve strane.

Zbog toga je Škrijelj istrčao iz jedne od kancelarija Studentskog centra, da bi ga optuženi sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po tijelu, čime mu je nanio više teških tjelesnih povreda, usljed kojih je oštećeni preminuo na mjestu, navedeno je u optužnici.

Presuda Vrhovnog suda je pravosnažna i na nju nije dozvoljena žalba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.