Zajednički kandidat za gradonačelnika bit će Miroslav Lučić iz SDS-a dok će kandidat za načelnika Pala biti Nenad Vuković iz PDP-a, rečeno je danas na pres-konferenciji na Palama. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da je Istočno Sarajevo veoma važna sredina za SDS kao i da su odbori SDS-a u ovom gradu među najjačim u RS-u.

- SDS očekuje veliki uspjeh na predstojećim izborima. U Istočnom Sarajevu je prednost dobio koalicioni sporazum SDS-a i PDP-a i u sve i jednoj općini pružamo jedni drugima iskrenu podršku. Sa nama su danas kandidati iz svih šest gradskih općina i Grada Istočnog Sarajeva i očekujemo dobre rezultate - dodao je Šarović. 

Naglasio je da SDS u dobroj atmosferi dočekuje lokalne izbore.

- Razvijat ćemo pobjedničku atmosferu i voditi pozitivnu kampanju, a prioritet će biti razvoj lokalnih zajednica i vraćanje resursa lokalnim zajednicama - naveo je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je predstavljanje kandidata u Istočnom Sarajevu jedna velika simbolika jer je dogovor postignut u mjestu gdje je nastala RS.

- I ovaj put idemo zajedno i želimo da pokažemo hrabrost, odlučnost i ozbiljnost za svaku opštinu, a posebno za Istočno Sarajevo. Snažno ćemo podržati sve zajedničke kandidate u svim opštinama Istočnog Sarajeva i gradonačelnika. Siguran sam u pobjedu zajedničkh kandidata – kazao je Borenović.

Miroslav Lučić, kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva siguran je da će koalicija SDS-a i PDP-a izvojevati pobjedu na predstojećim izborima, dok je kandidat za načelnika rekao da će Pale na izborima imati veliku ulogu jer će volja građana Pala biti presudna i u trci za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, saopćeno je iz SDS-a.