- Danas je Gradska izborna komisija odbila prigovor SDS-a da je Izbornim zakonom određeno da biračke kabine budu otvorene prema posmatračima. Кomisija je prigovor odbila uz obrazloženje da je članom 4.10 stav 2. Pravilnika o provođenju opoziva propisano da otvor glasačke kutije treba da bude okrenut prema zidu - navode iz SDS-a i dodaju:

- Veoma drčno i osiono iz Gradske izborne komisije poručuju da ih ne interesuje da li je ova odredba Pravilnika o provođenju opoziva u skladu sa Izbornim zakonom ili nije.

Smatraju da ovakva odluka Gradske izborne komisije predstavlja pripremu za izbornu krađu kojom bi glasač iza zastora u kabini mogao iz džepa izvući nebrojen broj glasačkih listića i ubaciti ih u biračku kutiju bez da ga iko od posmatrača primijeti.

- Poručujemo Gradskoj izbornoj komisiji da će odgovarati za ovu nezakonitu odluku kojom praktično legitimizuju izbornu krađu potencijalno velikih razmjera, a rukovodstvu SNSD-a koje je osmislilo ovu šemu izborne krađe da smo spremni da sve njihove neregularnosti spriječimo na biračkim mjestima.