open-navfaktor-logo
search
Dodikova ideja
SDS: Nema nikakvog dogovora o zajedničkom sastanku sa Schmidtom
Na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa novim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom, a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija sa njim, saopćio je SDS.
05.08.2021. u 12:37
get url
text

- Za bilo kakve razgovore sa Christianom Schmidtom, Srpska demokratska stranka će donositi odluke samostalno, a to u ime SDS-a neće raditi ni Milorad Dodik niti niko drugi - naveli su u saopćenju.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odbio je prisustvovati zvaničnom sastanku u Predsjedništvu BiH sa Schmidtom i sada smišlja načine kako da započne saradnju sa njim.

Tako je, upitan o ponudi Schmidta da razgovaraju, Dodik rekao da svi predstavnici RS-a mogu doći na Jahorinu i da mu kažu da s njim mogu razgovarati kao sa bivšim zastupnikom Savezne države Njemačke i Saveznog parlamenta, s velikim iskustvom, ali da kao visoki predstavnik on za njih nema legitimitet.

Njegova ideja nije se svidjela predstavnicima SDS-a, ali ni DNS-a i PDP-a, koji su u startu odbili Dodikovu ideju da se politički predstavnici RS-a sastanu s novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.