open-navfaktor-logo
search
Šteta od 100 miliona KM
SDS: Banjalučke vlasti zataškavaju najveću aferu u RS
Postavljanjem najveće afere u RS, u kojoj je gubitkom lokacije "Stare autobuske stanice" Banja Luka oštećena za 100 miliona KM, na 98. tačku dnevnog reda predstojeće gradske skupštine, aktuelna vlast nastavlja praksu zataškavanja ovog slučaja, poručio je vijećnik SDS-a Aleksandar Petković.
20.06.2020. u 13:44
get url
text

Kaže da je zbog činjenice da je sudska odluka u ovom slučaju postala izvršna, morala biti održana hitna vanredna sjednica.

Upitao je gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića šta se desilo s pokretanjem krivičnih prijava u ovom postupku koje je ranije najavljivao, saopćeno je iz SDS-a.

- Ako smo zbog činjenice da su ugovori, koji potvrđuju vlasništvo Grada nad ovom imovinom, nestali u više institucija, onda gradske vlasti moraju imenom i prezimenom identifikovati odgovorne - kazao je Petković.

Boris Šukalo, član Izvršnog odbora GO SDS Banja Luka, je rekao da će u ovom slučaju Banja Luka pretrpjeti štetu veću u nego u velikom zemljotresu, koji je 1969. pogodio grad.

On je pozvao Tužilaštvo i sve nadležne institucije da ispitaju odgovorne koji su omogućili da najveća afera u Republici Srpskoj bude sprovedena u djelo.

Šukalo smatra da priča oko pronalaska originalnih dokumenta, koji potvrđuju vlasništvo Banja Luke nad ovom lokacijom, može biti završena samo kada odgovorni za njihov nestanak završe iza rešetaka.

- Postavljam pitanje odgovornima u Arhivu grada Banja Luka, Zavodu za izgradnju, kao i Autoprevozu, gdje su originalni ugovori koji potvrđuju da je razmjenom zemljišta Banja Luka postala pravi vlasnik sporne lokacije. Pitam gradonačelnika da objasni izjavu da su ugovori nestajali na misteriozan način - reko je Šukalo.

Kaže da činjenica da građani Banja Luke sada moraju platiti 40 milona KM odštete, onima koji su oteli gradsko zemljište i zgradu Muzeja savremene umjetnosti najbolje govori o kakvom kriminalu i prevari je ovde riječ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.