Kaže da je zbog činjenice da je sudska odluka u ovom slučaju postala izvršna, morala biti održana hitna vanredna sjednica.

Upitao je gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića šta se desilo s pokretanjem krivičnih prijava u ovom postupku koje je ranije najavljivao, saopćeno je iz SDS-a.

- Ako smo zbog činjenice da su ugovori, koji potvrđuju vlasništvo Grada nad ovom imovinom, nestali u više institucija, onda gradske vlasti moraju imenom i prezimenom identifikovati odgovorne - kazao je Petković.

Boris Šukalo, član Izvršnog odbora GO SDS Banja Luka, je rekao da će u ovom slučaju Banja Luka pretrpjeti štetu veću u nego u velikom zemljotresu, koji je 1969. pogodio grad.

On je pozvao Tužilaštvo i sve nadležne institucije da ispitaju odgovorne koji su omogućili da najveća afera u Republici Srpskoj bude sprovedena u djelo.

Šukalo smatra da priča oko pronalaska originalnih dokumenta, koji potvrđuju vlasništvo Banja Luke nad ovom lokacijom, može biti završena samo kada odgovorni za njihov nestanak završe iza rešetaka.

- Postavljam pitanje odgovornima u Arhivu grada Banja Luka, Zavodu za izgradnju, kao i Autoprevozu, gdje su originalni ugovori koji potvrđuju da je razmjenom zemljišta Banja Luka postala pravi vlasnik sporne lokacije. Pitam gradonačelnika da objasni izjavu da su ugovori nestajali na misteriozan način - reko je Šukalo.

Kaže da činjenica da građani Banja Luke sada moraju platiti 40 milona KM odštete, onima koji su oteli gradsko zemljište i zgradu Muzeja savremene umjetnosti najbolje govori o kakvom kriminalu i prevari je ovde riječ.