open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
SDP: Strategija odbrane Srbije je oživljavanje retrogradnih velikodržavnih ciljeva
Jasno je da se radi o politici koja se ne bi mogla voditi bez podrške njegovog stranačkog i državnog šefa, Aleksandra Vučića, koji unatoč pokušajima prodavanja drugačije slike u javnosti, očito nije odmakao od svog izvornog radikalskog svjetonazora i politike
25.12.2019. u 17:01
get url
text

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra da Strategija odbrane Srbije pokazuje da ova država nije odmakla daleko od retrogradnih velikodržavnih ciljeva sa kraja prošlog stoljeća.

Ova politika utjelovljena je u liku i djelu Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije, koji javno propagira ponovno zaživljenje već poražene ideologije koja je prouzrokovala nemjerljiva ratna stradanja u čitavoj regiji.

Jasno je da se radi o politici koja se ne bi mogla voditi bez podrške njegovog stranačkog i državnog šefa, Aleksandra Vučića, koji unatoč pokušajima prodavanja drugačije slike u javnosti, očito nije odmakao od svog izvornog radikalskog svjetonazora i politike.

Iz navedenih razloga i učestalih institucionalnih napada na suverenitet Bosne i Hercegovine iz susjedstva, pristupanje Bosne i Hercegovine NATO paktu smatramo temeljnim prioritetom i jasnom zakonskom obavezom koja ne smije biti predmet nikakvih revizija i ponovnih razmatranja unutar institucija i države u cjelini.

Pristupanje NATO Savezu je ključni mehanizam za trajno arhiviranje politika teritorijalnih pretenzija i ratnih ideologija, a samim tim i garant mirne budućnosti naše djece na teritoriju cijele države, koja ne smije biti predmet političkog dogovaranja i trgovanja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.