open-navfaktor-logo
search
Većina uporno odbijala
SDP sada traži isto što i Zahiragić: Sjednice Skupštine KS održavati uživo, ne online
Sarajevski SDP očekuje od rukovodstva Skupštine Kantona Sarajevo da stvori preduvjete kako bi se zastupnici vratili u skupštinske klupe i sjednice održavale uživo uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
09.02.2021. u 13:09
get url
text
Povjereništvo SDP KS

Saopćeno je to danas iz Povjereništva KO SDP Sarajevo.

VEZANI TEKST - Dok su drugi na radnim mjestima, sarajevski zastupnici neće ni da razmatraju da rade iz skupštinskih klupa

Da se sjednice trebaju održavati uživo, a ne online kako su do sada prakticirali rukovodstvo Skupštine KS i skupštinska većina, već odavno traži zastupnik SDA Haris Zahiragić. 

On je na prošloj sjednici treći put zaredom uputio je inicijativu da se sjednice Skupštine KS održavaju uživo, te je najavio da, ako se to ne usvoji, onda će tražiti da se zastupnicima smanje plaće za 50 posto jer rade online.

Većina u Skupštini KS do sada je odbijala da sjednice održava u sali, pa su tako 3. februara Zahiragićevu inicijativu odbili uvrstiti na dnevni red. Za uvrštavanje ove inicijative na dnevni red glasalo je 15 zastupnika, 14 je bilo protiv dok su četiri zastupnika bila suzdržana. Većina iz SDP-a, koji sada traži sjednice uživo, je i tada podržala uvrštavanje na dnevni red Zahiragićeve inicijative. Protiv su bili uglavnom zastupnici iz Naroda i pravde i Naše stranke. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.