open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDP pomagao Grujičiću, Garibija poručio: Ova izdaja je razlog za puno ozbiljniju reakciju
Pretresi koje službenici SIPA vrše u Srebrenici i Tuzli po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a zbog umiješanosti kadrova Socijaldemokratske partije (SDP) u izbornim krađama u korist aktuelnog načelnika Srebrenice i negatora genocida Mladena Grujičića, šokirala je javnost u BiH.
01.12.2020. u 12:06
get url
text

Ta je informacija, iako su mediji ranije upozoravali na aktivnosti SDP-a u Srebrenici u korist Grujičića, iznenadila i pojedine zvaničnike te stranke, uglavnom one koji nisu dio užeg rukovodstva SDP-a.

Jedan od njih je i Malik Garibija, nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Stari Grad, koji je na upit na društvenim mrežama o eventualnoj reakciji SDP-a napisao da se "ne pita za saopćenja".

- Ali mislim da je ova izdaja razlog za puno ozbiljniju reakciju – napisao je Garibija.

SDP je, podsjetit ćemo, jedina stranka sa sjedištem u Sarajevu koja nije podržala zajedničkog kandidata probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice.

Uprkos ranijim upozorenjima putem medija, ali i informacija političkih aktivista u Srebrenici koji su ukazivali na aktivnosti SDP-a u korist Mladena Grujičića, iz te stranke danas tvrde da nisu znali za izborne krađe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.