open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
SDP-ovi kadrovi iz "Drina" pripremali drugove za sjednicu, kakvo je stanje u tom zavodu?
Klub zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH se večeras pripremao u Centrali stranke uz malu pomoć stranačkih drugova zaposlenih u Zavodu Drin
03.12.2019. u 23:08
get url
text

Zastupnički dom Federalnog parlamenta u srijedu, 4. decembra, održat će tematsku sjednicu o stanju u zavodima koji su pod ingerencijom Federacije. 

Preciznije, tematska sjednica odnosi se na stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno-invalidne djece i omladine Pazarić, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica - Drin, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba - Bakovići, Zavodu za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo i Ustanovi iz djelokruga socijalne zaštite - Ljubuški.

Klub zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH se večeras pripremao u Centrali stranke uz malu pomoć stranačkih drugova zaposlenih u Zavodu Drin. Sjednici Kluba zastupnika SDP-a prisustvovali su Emir Memija, šef Odjela javnih nabavki ovog zavoda, kao i Ismet Zulum, koji obavlja ili je obavljao funkciju pomoćnika direktora JU Zavoda Drin. Između ostalog, obojica kandidati SDP-a na prošlim Općim izborima, prvi za Federalni parlament, drugi za Skupštinu srednjobosanskog kantona. 

O čemu su konkretno razgovarali kada je u pitanju poslovanje i općenito rad Zavoda Drin, nije poznato. 

Sutrašnjoj sjednici trebali bi prisustvovati direktori, članovi upravnih i nadzornih odbora zavoda, resorni ministar Vesko Drljača... 

Dan prije sjednice javnosti se ponovo obratio smijenjini direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić koji je iznio teške optužbe na račun ministra Veska Drljače te tražio njegovu smjenu. 

VEZANI TEKSTSalić: Drljača krije kriminal, smijenite ga, postoje indicije da su i njemu renovirali kupatilo

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.