open-navfaktor-logo
search
Delegat u Domu naroda
SDP-ovac Aner Žuljević opravdava ispade huligana u Mostaru?
Aner Žuljević (SDPBiH), delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, komentirao je nemile događaje na utakmici između Veleža i Borca odigranoj u utorak u Mostaru.
22.09.2021. u 10:25
get url
text
get url
text

Meč je prekinut kod rezultata 2:0 za Borac nakon što su huligani utrčali na teren.

Sudija Sabrija Topalović odsvirao je kraj, a po povratku kući doživio je horor scene jer su mu nepoznati počinitelji na jeziv način zapalili automobil.

Arbitar iz Zenice presretnut je u tunelu u Jablanici, huligani su mu razbili staklo na autu, ubacili baklju pa je četverotočkaš izgorio. Jedna osoba je povrijeđena.

Žuljević je sinoć na društvenim mrežama komentirao dijeljenje pravde, napisavši da "ovo nije suđenje, već obračun Saveza sa 4R".

- Neće ni vaša do zore goriti, bando lopovska - dodao je Žuljević.

U narednom postu na Facebooku Žuljević poručuje da "kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost".

Kasnije je editovao post jer se, prema njegovom mišljenju, prva rečenica "pogrešno tumači".

- Ne podržavam paljevine i fizičke napade, ali cijelim svojim životom stojim iza 4R kao hitne reforme koja iz Saveza mora izbaciti one koji sa sportom nemaju nikakve veze i koji su ga doveli na sramotno niske grane - napisao je delegat SDP-a u Domu naroda FBiH.

Inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost takmičenja (4R) fomiralo je pet klubova: Sloboda, Sarajevo, Tuzla City, Velež i Željezničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.