open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
SDP osudio napade na Bošnjake u Pljevljima: Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina
Socijaldemokratska partija (SDP) Crne Gore je najoštrije osudila napade na građane Pljevalja bošnjačke nacionalnosti i izlive mržnje u tom gradu.
01.09.2020. u 14:45
get url
text

Crnogorski mediji jučer su objavili da su nepoznate osobe koje su slavile izbornu pobjedu opozicije napali Emira Pilava iz Pljevalja i verbalno prijetili građanima bošnjačke nacionalnosti.

- Sve podsjeća na atmosferu iz 90-ih godina kada su na tapetu bili manjinski narodi i "sto posto Crnogorci", a svijest koja je tada proganjala i koja to danas čini nažalost ostala je nepromijenjena, sada zaogrnuta konceptom navodnih demokratskih promjena - rekli su iz SDP-a.

Oni su naveli da su rezultati izbora imali svoj iskaz i u ponedjeljak u Podgorici manifestacijom širokog repertoara anticrnogorskog i antigrađanskog ponašanja, pa su se mnogi građani s pravom pitali u kojoj državi žive.

- Građanska Crna Gora mora jasno osuditi i spriječiti nacional-šovinistička divljanja koja su izraz destruktivne i poražene politike koja se danas želi prikazati kao demokratska alternativa - kazali su iz SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.