open-navfaktor-logo
search
Izbor u Travniku
SDP obrazložio odluku o prijedlogu za načelnika: Mrkonja je prezauzet, a Imočanin je nezaposlen
Općinski odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Travnik će na predstojećim Lokalnim izborima za načelnika ponuditi Elvisa Imočanina.
18.08.2020. u 13:48
get url
text

Tu su odluku obrazložili saopćenjem za javnost, u kojem su istaknuli da je Predsjedništvo ove općinske organizacije odluku donijelo jednoglasno. Pojasnili su da dr. Sifet Mrkonja nije kandidovan jer je jedini dječiji hirurg u Kantonalnoj bolnici Travnik, te da je zbog obaveza odustao od kandidature.

- Ovo je rezultat mnogobrojnih intervencija i komentara naših članova i simpatizera da je dr. Sifet Mrkonja daleko potrebniji našem zdravstvenom sistemu u obavljanju svog humanog posla. U prilog tome govori i činjenica da dr. Mrkonja, kroz cijeli svoj politički angažman kao član SDP-a BiH, nikada nije profesionalizirao svoj status zastupnika u Skupštini SBK, već je nastavio obavljati posao dječjeg hirurga u Kantonalnoj bolnici Travnik – navode iz SDP-a.

Dalje dodaju da je Elvis Imočanin rođen u Jajcu 1986. godine, te da od 1992. godine živi u Travniku.

- Po zanimanju je bachelor ekonomije, trenutno nezaposlen i akutelni je potpredsjednik Općinske organizacije SDP BiH Travnik i član Kantonalnog odbora SDP BiH SBK. Naše članove i simpatizere molimo da razumiju ovu odluku, te da svoje povjerenje na Lokalnim izborima u novembru daju našem mladom kandidatu Elvisu Imočaninu – navodi se u zaključku saopćenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.