open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDP o podršci članova te stranke Željku Komšiću: To su lični stavovi
Da Bećirović nema podršku svih članova SDP-a, potvrdila je, između ostalog, javna podrška člana Predsjedništva te stranke Mire Lazovića i bivšeg potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića kandidaturi Željka Komšića
04.10.2018. u 12:30
get url
text

Nakon što se nekoliko istaknutih članova i zvaničnika SDP-a oglasilo i pozvalo simpatizere te stranke da glasaju za Željka Komšića, a ne kandidata SDP-a Denisa Bećirovića, SDP je objavio saopćenje za javnost.

- Poštujući pravo svih birača u BiH da se, u skladu sa Izbornim zakonom opredijele i glasaju za kandidata za člana Predsjedništva, odnosno za kandidatske liste političkih partija, SDP želi otkloniti svaku sumnju koju su mogli izazvati pojedini javni istupi u kojima se iznose lični stavovi pojedinaca – navodi se u saopćenju.

Iz SDP-a naglašavaju da imaju samo jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH, a to je Denis Bećirović

- Građani imaju pravo na samo jedan glas za člana Predsjedništva BiH, a građani naše države zaslužuju samo najbolje. Zato ih još jednom pozivamo da glasaju za najboljeg kandidata, a to je, prema našem dubokom uvjerenju, prof. dr. Denis Bećirović – dodaju u saopćenju.

Da Bećirović nema podršku svih članova SDP-a, potvrdila je, između ostalog, javna podrška člana Predsjedništva te stranke Mire Lazovića i bivšeg potpredsjednika FBiH Svetozara Pudarića kandidaturi Željka Komšića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.