open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
SDBiH: SDP pravda "sječu glava" direktora hvaleći svog ministra
Pokušavajući opravdati nezapamćenu neustavnu i nezakonitu smjenu 121 direktora ili "sječu glava", rečeno jezikom kuloarske priče koalicije koju predvode SDP-PDA, kantonalni SDP se pokušava opravdati hvaleći obrazovanje svog ministra Elvisa Barakovića, a napadajući većinu direktora škola kako su sumnjivog obrazovanja i korumpirani, saopćile su Socijaldemokrate BiH.
02.06.2021. u 09:38
get url
text

- Džaba vam formalno obrazovanje i premijera Kadrije Hodžića i ministra Barakovića kada morate izvršavati i sprovoditi neprincipijelnu politiku pravnog nasilja Kukićeve PDA, po principu "veži konja gdje ti aga kaže". Iako smo svjedoci nesposobnosti Vlade TK u borbi protiv pandemije i ekonomskih posljedica koje pandemija koronavirusa ostavlja na Tuzlanskom kantonu, Vlada koja je dosadašnji mandat posvetila smjenama direktora i upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova, a to pokušava opravdati obrazovanjem svojih "eksperata" osuđena je na propast zajedno sa "ekspertima" koje sama imenuje.
Gospodo, sa najavljenih radikalnih promjena u prvih stotinu dana, došli ste na proces učenja i prilagođavanja, gdje za vašu bojaznost od upropaštavanja djece učitelja kupljenim znanjem upravo ste vi koji učite od loših đaka. Dokazali ste drugovi da može drugačije - saopćili su iz SDBiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.