open-navfaktor-logo
search
Matematika umjesto principa
SDBiH: Profesor Fatušić ismijao građane Tuzle i otišao u zagrljaj Jasminu Imamoviću
Formiranje vijećničke većine u gradu Tuzla, na veliko iznenađenje čine i dva vijećnika DF-a prof. dr. Zlatan Fatušić i Emir Čehajić, dojučerašnji koalicioni partneri Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine i članovi Izbornog štaba kandidata za gradonačelnika Tuzle, koalicije Zajedno i odlučno SDBIH-DF Vahida Jusufovića, ističu u saopćenju Socijaldemokrate BiH.
22.01.2021. u 10:46
get url
text

- Slučajno ili namjerno profesor Fatušić, nedugo poslije izbora, gazeći sve programske principe koje je zagovarao u predizbornoj kampanji, zarad sitnih interesa otrčao je u zagrljaj Jasminu Imamoviću, bacivši pod noge sva obećanja data građanima Tuzle - dodaju u saopćenju.

Kako navode, samo do prije nešto više od mjesec profesor Fatušić stajao je rame uz rame uz najozbiljnijeg protivkandidata sadašnjem gradonačelniku Tuzle, prof. dr. Vahida Jusufovića.

- Dok nam još u gradu stoje zajednički bilbordi spomenutog dvojca, profesor Fatušić svojim potezima ismijao je građane Tuzle, postupivši matematički, a ne principijelno i pokazavši da mu je sujeta jača od vizije, pri tome zaboravljajući da Tuzlanke i Tuzlaci nisu naivni i da imaju daleko bolje pamćenje od samog profesora Fatušića - naveli su iz SDBiH.

Nadaju se, ističu, da ovi potezi profesora Fatušića nisu stavovi Centrale DF-a, jer ako jesu onda priča oko okrupnjavanja i ujedinjenja ljevice koja treba da krene iz Tuzle, a čiju okosnicu bi činili SDBIH i DF, gubi značaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.