open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDBiH o porukama mržnje na autu Vujovića: Okidač za ovo i prijetnje i uvrede su tirade Jasmina Imamovića
Automobil Žarka Vujovića, predsjednika Skupštine TK i predsjednika GO SDBiH Tuzla išaran je ogavnim grafitima u noći s utorka na srijedu. Na automobilu su vandali ispisali poruke mržnje: "Četnik" i "4S".
11.11.2020. u 11:15
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada TK osudila vandalski čin: Na automobilu Žarka Vujovića osvanuli natpisi "4S" i "četnik" 

Gradska organizacija SDBiH Tuzla ranije je, kako ističu u saopćenju iz SDBiH, upozoravala da se gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović oglasio lažima nakon sjednice Skupštine TK (15. oktobra 2020.godine) na njemu svojstven način: zloupotrijebio je, krivo interpretirao i neutemeljeno iznio niz uvreda i negativnih konotacija na račun predsjednika Skupštine TK i GO SDBiH Tuzla Žarka Vujovića.

- Imamović je čuo ono što Vujović nije rekao i tumačio govor potpuno izvan konteksta u kome su neupitno istaknute zasluge Selima Bešlagića vrijedne i Nobelove nagrade za mir. Njegove tirade su pored ogavnih grafita bile okidač i stotinama radikalnih nacionalističkih prijetnji i uvreda upućenih direktno Žarku Vujoviću. Dovodeći u pitanje nacionalno porijeklo predsjednika Skupštine TK i GO SDBiH Tuzla, povezujući ga sa "četničkom agresijom" Imamović je na taj način raspirio međunacionalne tenzije, inicirao međunacionalnu mržnju - navode iz SDBiH.

Nedugo nakon toga, dodaju, na društvenim mrežama krenula je hajka na predsjednika Vujovića, koja je prijavljena Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

FOTO: SDBiH

- Automobil koji je registrovan na supruzi ovdje je parkiran već deset dana. Pogledao sam prema automobilu i vidio da je nešto ispisano na haubi, prišao sam i vidio da je "4S". Pozvao sam direktora Uprave policije i policijsku stanicu. Kada su došli, sa desne strane automobila vidio sam da je napisano i "četnik". U Tuzli sam se uvijek osjećao sigurno, nemam taj osjećaj ugroženosti. Ova osovina zla je krenula od prije mjesec dana na izvrtanje nekih mojih riječi na Skupštini TK. Prije sedam dana podnio sam krivičnu prijavu protiv osobe sa Facebook profila jer mi je stavljena kokarda na čelo. Nisam htio na to reagovati, međutim, ovo je treći čin. Živim u ovom gradu i nikad se nisam osjećao ugroženo. Trenutno jesam pogođen emotivno, ali ovdje svakako planiram nastaviti živjeti - izjavio je Vujović i dodao da je ovo do sada najprljaviji dio kampanje koji je ikada postojao.

FOTO: SDBiH

- Poslije sjednice Skupštine i iskrivljenih riječi, dobio sam na hiljade poziva. Zvao me je Meša Bajrić, Nedžad Salković, naši ljudi iz grada. Međutim, niko nije zvao od tih mojih bivših drugova i prijatelja. Ne znam ko je ovo uradio, ali sigurno je tada nacrtana meta mojoj porodici i meni na leđima i ovo je taj zalutali metak. Uvijek će Tuzla isplivati jača u odnosu na sve te pojedince - poručio je Vujović.

Gradska organizacija SDBiH Tuzla pita sve građane, je li ovo multinacionalna i multikulturalna Tuzla na koju su svi ponosni?

- Šta je sljedeći korak, fizičko nasilje prema predsjedniku Skupštine TK i GO SDBiH Tuzla Žarku Vujoviću i njegovoj porodici? - saopćili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.