open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
SDA Velika Kladuša: Pritisak strahovlade Elvire laburističke na državne službenike
Nedavno emitiran video predsjednice lokalne velikokladuške Laburističke stranke i vijećnice, primjer je krajnjeg brutalnog pritiska na neovisnost rada namještenika i državnih službenika u Općini Velika Kladuša, kaže se u saopćenju SDA Velika Kladuša.
06.03.2021. u 20:36
get url
text
Elvira Abdić Jelenović

- Za svaku osudu je neprimjeran video, kojim se stavlja meta na čelo zaposlenika, od osobe koja personificira trenutnu većinu u Općinskom vijeću. Ovim videom se vrši pritisak na neovisnost službenika i namještenika Općine Velika Kladuša, koji su i onako krajnje isprepadani raznim zlonamjernim insinuacijama i prijetnjama općinskih vlasti, sada dodatno poduprijetom i ojačanom arogancijom i autokratizmom pridruženog im bivšeg načelnika - kaže se u saopćenju.

Ovo je klasična zamjena teza, navode iz SDA Velika Kladuša i dodaju da "ispada da onaj ko želi da radi po zakonu i ne želi protuzakonito djelovati te se bespogovorno povinovati svakojakim zahtjevima formalnih i neformalnih lokalnih vlasti bit će žigosan, javno prozivan i izložen progonu, dok interesno združena i udružena bratija, koja je trenutno većina, želi se prikazati kao mjerilo vrijednosti".

- Ako igdje ima mafije u Općini, onda je sasvim sigurno ne bi trebali tražiti među isprepadanim službenicima i namještenicima koji svoj kruh svagdašnji, za razliku od nekih, savjesno zarađuju. Šta su DNZ i LS radili čitavile ove 23 godine upravljanja općinom. Sada su im sindikat i uposlenici krivi za lošu percepciju javnosti i porazne rezultate! Koja zamjena teza! Pa valjda oni koji su na vlasti predlažu i uređuju ambijent kroz odluke i pravilnike, organizaciju, sistematizaciju i šta sve ne. Ne radi to sindikat, zaposleni državni službenici i namještenici, već je to odgovornost onih koji su na vlasti. U ovom slučaju LS i DNZ-a - navedeno je u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.