open-navfaktor-logo
search
Konjičkom klubu 50.000 KM
SDA USK: Zvijezde granta premijera Ružnića važnije od građana i zdravstvenih radnika
Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić generalni je pokrovitelj nedavnog prelaska zastupnika Anela Šahinovića u SDP, saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona.
06.05.2020. u 19:36
get url
text

- Odmah nakon realizacije ovog transfera, Vlada Mustafe Ružnića nagradila je svoju zvijezdu granta u ovogodišnjem budžetu, usvajajući na današnjoj sjednici Vlade program utroška sredstava za Konjički klub "Krajišnik" iz Velike Kladuše u iznosu 50.000 KM, čiji je predsjednik donedavni savjetnik Fikreta Abdića i jedno od najnovijih SDP-ovih pojačanja - ističu u saopćenju.

Građane kantona, kako navode, s pravom zabrinjava činjenica da prioritet u isplati ionako smanjenih budžetskih sredstava imaju političari i njihovi konjički klubovi koji drže većinu na okupu, a ne oni kojima su sredstva najpotrebnija: zdravstveni radnici, privrednici i poljoprivrednici, koji su aktuelnoj kantonalnoj vlasti na posljednjem mjestu.

- Vladu Unsko-sanskog kantona pozivamo da budžet kantona troši s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije, a ne u svrhu zadovoljavanja finansijskih interesa pojedinaca okupljenih oko stranaka koje podržavaju Vladu USK - saopćila je SDA USK.

 

 

 

 


Kantonalna organizacija SDA USK

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.