open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA USK: Ružnićeva vlast novčano kažnjava ljude koji je kritikuju
Da Unsko-sanskim kantonom protekle četiri godine upravlja protudemokratska vlast odavno je jasno. Kontrola javnih medija, budžetsko kontroliranje privatnih medija, rijetko zasjedanje Skupštine uz strogu kontrolu dnevnog reda od strane Mustafe Ružnića obilježili su četverogodišnji mandat NES-SDP vlasti, navodi se u saopćenju SDA USK.
17.08.2022. u 15:24
get url
text

- Približavanje oktobarskih izbora izaziva sve veću nervozu i strah od opravdanog nezadovoljstva građana neradom i ponašanjem kantonalne vlasti, što najbolje potvrđuju i posljednji očajnički potezi premijera Ružnića koji za kršenje javnog reda i mira MUP-u prijavljuje građane koji ga kritikuju kako bi bili novčano kažnjeni.

VEZANI TEKST - Pisao na FB o "kriminalu Ružnića i A-SDA", policija mu zakucala na vrata: Brzović mora platiti 300 KM kazne
 
 

Kaznom od 300 KM kažnjen je naš sugrađanin Bruno Brzović, po nacionalnosti Hrvat, pokretač i organizator otpora agresoru i jedan od osnivača Patriotske lige, jer se usudio na Facebooku kritikovati vlast u USK. Ovakve metode, kojih se ne bi postidjeli ni u Sjevernoj Koreji, čija je svrha obračun sa neistomišljenicima pokazuju nervozu u redovima Ružnićeve vlasti i vladajućeg NES-a (bivše ASDA). 

Na kraju, važno je naglasiti da Ružnić ovakvim postupcima obesmišljava vlastito pismo nedavno upućeno Visokom predstavniku u kojem je, predstavljajući se lažnim zaštitnikom Hrvata u USK, tražio da Unsko -sanski kanton zadrži dosadašnju kvotu u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta FBiH. 

Svako jutro kada Ružnić i njegovi ministri pređu prag Vlade USK, za građane nastane šteta u nekom obliku. Sreća pa je oktobar blizu - saopćili su iz SDA USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.