open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA USK: Kantonalna vlast nastavlja uhljebljavati, raspisani konkursi za 71 mjesto
U zapošljavanju prednjače dva direktora A-SDA: Šerif Kalijaković iz Unsko-sanskih šuma i zastupnica Nedima Zulić, direktorica Doma zdravlja Cazin. Šta je tek sa ustanovama gdje se zapošljava bez konkursa, a dobro znamo da ima i takvih slučajeva? - navode iz SDA USK
20.12.2019. u 14:08
get url
text

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine USK Razim Halkić oglušio se o zahtjev zatupnika SDA, DF-a i POMAK-a za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona na temu zapošljavanja u kantonalnim organima uprave i upravnim organizacijama, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Unsko-sanski kanton u 2019. godini.

Kako su saopćili iz KO SDA Unasko-sanskog kantona, razlog tome je više nego jasan: "vanredna sjednica značila bi bezuslovno poništavanje svih raspisanih konkursa i uvođenje moratorija na zapošljavanje, dok stranke većine žele po svaku cijenu nastaviti sa zapošljavanjem svojih aktivista i rodbine".

- Samo u posljednjih nekoliko sedmica upratili smo raspisivanje konkursa na 71 poziciju. U zapošljavanju prednjače dva direktora A-SDA: Šerif Kalijaković iz Unsko-sanskih šuma i zastupnica Nedima Zulić, direktorica Doma zdravlja Cazin. Šta je tek sa ustanovama gdje se zapošljava bez konkursa, a dobro znamo da ima i takvih slučajeva? - navode iz SDA USK. 

{$galerijaFotografija}

U saopćenju se dodaje da kantonalni premijer Ružnić ne želi odgovoriti na pitanja zatupnika, svjestan da je na nedavnoj press konferenciji namjerno predočio javnosti frizirane podatke.

- Tražeći od direktora podatke o broju uposlenih na neodređeno, zanemario je veliki broj uposlenih na određeno i to uglavnom bez provođenja konkursa, isto kao što je zanemario činjenicu da je prijem određenog broja uposlenih na čekanju zbog žalbenih postupaka. Sramno je da se premijer, umjesto da položi račune građanima, bavi spinovanjem. SDA će u narednom periodu nastaviti da iznosi detaljne informacije o tome ko je i gdje zaposlen tokom 2019. godine - zaključuje se u saopćenju SDA USK. 

SDA USK Konkursi, 20.12.2019.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.