- Nije Vlada Tuzlanskog kantona demantovala ministra zdravstva Jurića, kome žene oboljele od karcinoma dojke nisu u nadležnosti, koji jednu izjavu daje o pandemiji od imenovanja, koji nema plan kako da izađemo iz ovog sumraka u kome svakodnevno se traži mjesto više na mezarjima.

VEZANI TEKST - Socijaldemokrate BiH: Elzina Pirić zaposlila brata i sestru u UKC Tuzla

Premijeru Hodžiću, da vam približimo kao čovjeku, na vrhu liste smo po smrtnosti u svijetu, Tuzlanski kanton je najgori. U izvještaju 11, 18, 49 sedmično, nisu brojevi, to su članovi porodica, naši prijatelji, roditelji. U najtežem periodu na mjesto ministra zdravstva imenovali ste lice sa diskutabilnim stručnim znanjem.

Od vraćanja UKC Tuzla na lidersku poziciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, imamo odlazak vrhunskog ortopeda, jednog od najpriznatijih u Evropi u privatnu kliniku zbog uslova rada, primanja, ponižavanja njegovih mogućnosti. A spašavao nas je Aleksandar Vujadinović u ratu kao ljekar ARBiH, spašavao nam supruge, majke, očeve od karcinoma koji su napadali kičmeni stub, od najtežih preloma i svi smo tražili njegovu intervenciju jer znalo se da su kod njega svi pacijenti isti, bez obzira na imovinski status - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su sa UKC-a Tuzla otišli i veliki ljekari Hajrudin Kačar, Zlatan Fatušić, Senada Husarić, Samra Ilijazović – Topčić, Enes Idrizović, Nermin Mušanović..., te da su svi oni tokom prošle godine otišli u privatnu kliniku "zbog svega što niste ispunili obećavajući u svom ekspozeu".

- Nisu vam oni premijeru bitni, niste se osvrnuli na njihov odlazak jer umiraće ko novca ne bude imao, važnije je, što je predsjednica Pokreta demokratske akcije Elzina Pirić zaposlila brata i sestru u taj UKC Tuzla, što ste na posljednjem konkursu za referenta za pravnu podršku javnim nabavkama primili djevojku čiji je prosjek tokom školovanja 7,1, a odbili Lejlu Karić sa prosjekom 9,72.

Šta rekoste, krećete u obračun protiv korupcije?

VEZANI TEKST - Inspekcijski nalaz nije razlog: Hadžiefendić o ostavci na funkciju medicinskog direktora UKC-a Tuzla

Kako onda objašnjavate činjenicu da je član komisije na prethodno navedenom konkursu bio predsjednik kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Bahrudin Hadžiefendić i doskorašnji direktor za medicinska pitanja u UKC Tuzla.

Nemojte zaboraviti, da ste, kako je rekao Alen Kamerić, upravo ga vi imenovali na mjesto direktora UKC Tuzla, bez saglasnosti Federalnog ministarstva zdravstva i sa diplomom stečenom u upitnom vremenskom roku sa neakreditovanog univerziteta, protiv čijih čelnika Tužilaštvo TK-a vodi istragu.

Ako ste se zaista borili protiv korupcije, danas prestanite, previše je mrtvih nakon vaših političkih odluka - saopćeno je.