open-navfaktor-logo
search
Tuzla
SDA TK predstavila kandidate za izbore: Čak 50 posto kandidata mlađi od 40 godina
Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona (KO SDA TK) danas je na press konferenciji predstavio svoje kandidate za Opće izbore koji zajedno sa kandidatima iz Brčko Distrikta BiH i Posavskog kantona, čine liste Stranke demokratske akcije za državne, federalne i kantonalne skupštine.
04.09.2022. u 15:57
get url
text
Kandidati SDA TK

Na listama se nalazi 76 kandidata od kojih je 43 posto žena i čak 50 posto kandidata koji su mlađi od 40 godina. Više od 90 posto kandidata je sa visokom stručnom spremom.

Stranka Demokratske akcije je u izbornu utakmicu ušla impozantnim skupom u Živinicama, odakle je u izbornu pobjedu krenuo i KO SDA TK koji je jasno istakao dva izborna cilja. Jedan je pobjeda predsjednika SDA, gospodina Bakira Izetbegovića u izborima za člana Predsjedništva BiH, a drugi uvjerljiva pobjeda SDA na svim izbornim nivoima u Tuzlanskom kantonu, od državnog do kantonalnog, saopćio je KO SDA TK.

Na današnjoj press konferenciji o izbornim ciljevima, platformi i programima govorili su predsjenik KO SDA TK i nosioci listi za državne, federalne i kantonalne skupštine, odnosno parlamente.

Fahrudin Skopljak

- Optimizam da ćemo ispuniti postavljene ciljeve temeljimo na više argumenata. Danas na sceni imamo antibosanske politike koje su agresivinije nego bilo kad i kojima se jedino može oduprijeti snažna SDA, a to građani svaki dan sve više prepoznaju. Drugo je ono što radi aktuelna skupštinska većina u TK predvođena SDA i Vlada na čelu sa premijerom Halilagićem koja ispunjava svoja obećanja i vjerujemo da će građani i to znati prepoznati. Također SDA je u TK dobila značajna kadrovska pojačanja, a što će nam vjerujemo donijeti bolji rezultat 2. oktobra posebno u Kalesiji, Gradačcu i Tuzli. Sigurni smo da je SDA u TK ponudila najkvalitetnije kadrove, koji će znati štiti interese i države i svih njenih građana – rekao je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA TK.

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona, rekao je da je otvaranje kampanje u Živinicama i iskazana podrška građana samo je još jedna potvrda da je SDA i u državi i u TK najozbiljni politički subjekt.

- To se u protekle četiri godine vidjelo kroz rad naših zastupnika u skupštinskim klupama i kroz rad dvije Vlade TK. Vlada na čijem je čelu bio Denijal Tulumović je finansijski konsolidirala TK i odgovorno se borila sa svim što nedaćama koje nam je donijela pandamija. Aktuelna Vlada TK na čijem čelu se nalazim je dokazala da se na drugačijim postulatima može voditi politika i da se ono što obećamo građanima može dosljedno provesti i da politika može biti mjerljiva i transparentna. KO SDA TK u izborni proces ulazi sa kvalitetnom izbornom platformom i kadrovima među kojima je mnogo mladih, čestitih i vrijednih osoba, koje će građani Tuzlanskog kantona vjerujem znati prepoznati – istakao je Irfan Halilagić.

Irfan Halilagić i Begajeta Čaušević

Begajeta Čaušević, mlada doktorica, nosilac je liste izborne jedinice 4 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, istakla je da "SDA pruža priliku mladim ljudima koji žele aktivno da učestvuju u kreiranju pozitivnih društvenih promjena, a dokaz da to nije samo jedna od predizbornih floskula jesu i liste SDA za sve nivoe vlasti, gdje je osim mladim ljudima prilika pružena i ženama".

- Stoga je naša obaveza još veća da se borimo za promjene koje će iznjedriti ostanak mladih u državi, zasnivanje porodica, provođenje pronatalitetnih politika, te reformu zdravstvenog i obrazovnog sistema, kao ključnih segmenata svakog društva – istakla je Begajeta Čaušević.

Nosilac liste izborne jedinice 3 za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je Azmir Husić, priznati privrednik i sportski radnik kazao je da mu je "čast što se nalazi na čelu liste na kojoj se nalaze privrednici, doktori, iskusni parlmentaraci, ekonomisti, uspješni direktori i profesori.

- Siguran sam da glas za bilo koga od nas je pravi izbor i da ćemo koliko god nas bude izabrano dosljedno provoditi politiku SDA, politiku stranke koja u nesigurnim geopolitičkim kretanjima u svijetu, a zbog naše sigurnosti, mora zadržati lidersku poziciju. Kada je u pitanju moj angažman, težište svog djelovanja ću staviti na što bolju komunikaciju predstavnika vlasti sa partnerima iz privrednog, javnog, poslovnog, sportskog i drugih sektora, a kako bi zajednički došli do boljih uslova za ekonomski rast i napredak. To je jedan od preduslova da ovu državu učinimo jakom i sigurnom – istakao je Azmir Husić.

Denijal Tulumović, v.d. direktora UKC Tuzla, nosilac je liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, u izbornoj jedinici 5, istakao je da će sloganu SDA "Sigurno", u svojim izlaganjima tokom predizborne kampanje uvijek dodavati i riječ stabilno.

Denijel Tulumović

- Razlog je jasan i jedno i drugo su neophodni u daljem napretku naše domovine. Stabilno i sigurno u Bosni i Hercegovoni može biti samo u slučaju da gospodin Bakir Izetbegović, nastavi put koji je započeo njegov rahmetli otac, a potom nastavio Sulejman Tihić. Bakir Izetbegović je dokazanom stabilnošću pokazao da može voditi ovu državu i da se može se oduprijeti napadima i sa lijeve i sa desne strane, a što je u ovom trenutku presudno za opstanak Bosne i Hercegovine – rekao je Denijal Tulumović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.