open-navfaktor-logo
search
Traže reakciju OHR-a
SDA Srebrenica osudila pokušaj Grujičića da kontroliše organizovanje godišnjice genocida
U saopćenju OO SDA Srebrenica navodi se da je poslednji dopis i prijetnja upućena predsjedniku OO za obilježavanje 23. godišnjice genocida jasna poruka da se na svaki način želi kontrola nad odborom za obilježavanje godišnjica genocida
18.10.2018. u 17:01
get url
text

OO SDA Srebrenica najoštrije osuđuje pokušaj načelnika općine Srebrenica Mladena Grujčića da kontroliše Organizacioni odbor za obilježavanje 11. jula, godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne  zone  UN-a“  Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

U saopćenju OO SDA Srebrenica navodi se da je poslednji dopis i prijetnja upućena predsjedniku OO za obilježavanje 23. godišnjice genocida jasna poruka da se na svaki način želi kontrola nad odborom za obilježavanje godišnjica genocida. 

- Pozivamo međunarodnu zajednicu, prije svega OHR i Američku ambasadu da stanu u zaštitu porodica žrtava genocida i institucije Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula. Nažalost u pokušaju negatora genocida da preuzmu kontrolu nad Memorijalnim centrom u Potočarima su i dio Bošnjaka predvođeni aktuelnim zamjenikom načelnika Hamdijom Fejzićem, predsjednikom skupštine općine Nedibom Smajićem i Begom Bektićem koji su u Srpskoj većini  i koje pozivamo da javno osude ili priznaju da su dio tima Mladena Grujčića koji čini sve kako Bošnjaka poslije genocida ne bi bilo na ovom području -  navodi se u saopćenju OO SDA Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.