open-navfaktor-logo
search
Asocijacija mladih SDA
SDA, SNSD i HDZ nisu isto, neka Hadžikadić protestuje "kod Milorada i Dragana"
Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres gotovo svaki javni istup koristi da građane obaspe jeftinim populizmom i otrcanim frazama u kojima izjednačava odgovornost za stanje u BiH ravnomjerno "na sve tri strane". Hadžikadić neinventivno, poput priučenih "nezavisnih analitičara", koristi fraze o "Bakiru, Miloradu i Draganu", svjesno zamagljujući stvarno stanje, poručili su iz Asocijacije mladih SDA. 
30.05.2021. u 21:13
get url
text

VEZANI TEKST - Protestna šetnja Platforme za progres u Sarajevu: "Nazovimo stvari pravim imenom"

- Politika koju vodi SDA i ono što simbolizira Bakir Izetbegović, nikada neće moći biti izjednačeno sa politikama SNSD-a i HDZ-a. "Bakir, Milorad i Dragan" nisu isto, nisu jednaki, niti vode iste politike, već se, kada je u pitanju odnos prema državi BiH, nalaze na suprotnim stranama.

Zbog toga je olako izjednačavanje kojem pribjegavaju Hadžikadić i ostali hadžikadići, ništa drugo do amnestiranje jedinih i pravih krivaca - politika SNSD-a i HDZ-a. Ako želi da nas razuvjeri, neka protestni skup poput današnjeg u Sarajevu, napravi "kod Milorada i Dragana".

Hadžikadića i njegovu Platformu za progres pozivamo da se, umjesto proizvodnje magle i jefitinog populizma, istinski priključi patriotskom političkom frontu koji štiti interese države BiH, da stane uz pravu stranu u kojoj je glavna snaga već decenijama SDA - saopćeno je iz Asocijacije mladih SDA. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.