open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Sarajevo "poštenim pravednicima" u vlasti KS: Supruga Adema Zolja ne radi u ZZO
Osim toga, deseci novozaposlenih u javnim preduzećima posao su dobili u vrijeme kada je Sarajevom kao premijer upravljao Elmedin Konaković, navode iz SDA Sarajevo
29.07.2019. u 13:19
get url
text

U silnoj želji da prikriju svoja nedjela i u očima javnosti sebe prikažu kao "poštene pravednike" koji rade "u interesu naroda", iz vladajuće sarajevske garniture pokušavaju ocrniti sve one koji ne pripadaju njihovim kumovsko-rodbinskom klanu, saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

-Tako su optužili Adema Zolja, koji je kao kadar SDA obavljao dužnost premijera Kantona Sarajevo u periodu od početka aprila do kraja decembra 2018. godine (nepunih devet mjeseci) da je zaposlio desetke ljudi u javna preduzeća, uključujući i svoju suprugu. Da je riječ o čistoj izmišljotini i lošem pokušaju skretanja pažnje najbolje govore činjenice, koje je vrlo lahko provjeriti. Naime, Amra Zolj,  koja već 25 godina radi kao urednica na državnoj i kantonalnoj televiziji, nije zaposlena kao PR u ZZO Kantona Sarajevo, iako je na javnom konkursu za to radno mjesto bila najbolje rangirana. Osim toga, deseci novozaposlenih u javnim preduzećima posao su dobili u vrijeme kada je Sarajevom kao premijer upravljao Elmedin Konaković. Primjera radi, kantonalni zastupnik Igor Stojanović, u slobodno vrijeme kum lidera Naroda i pravde, optužio je Zolja da je samo u JKP Vodovod i Kanalizacija zaposlio 110 osoba, a prava istina je da su svi ti radnici zaposleni u vrijeme kuma Konakovića - navodi se u saopćenju SDA Sarajevo i dodaje:

"Iako je SDA do sada dokazala da Konaković za svoje greške uvijek optužuje druge, lider Naroda i pravde, zajedno sa svojim sljedbenicima i navijačima, i dalje za sve što je radio odgovornost prebacuje na druge. Ali budući da su vlast skrojenu po njegovim aršinima ministri već počeli napuštati, a afere aktuelnih sarajevskih vlastodržaca nižu se jedna za drugom, očekujemo da će cijela istina o 'slijepom vođi' uskoro biti potpuno razgolićena".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.