open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA Sarajevo: Portparol Konaković od 2016. daje studentima ista obećanja, a ništa konkretno ne radi
Ovo je jedan u nizu dokaza da Konaković koji je godinama u kontinuitetu vlast u KS što kao premijer, što sada kao portparol Vlade KS – jak na riječima, a slab na djelima, ističu iz SDA Sarajevo
27.06.2019. u 12:55
get url
text

Povodom sastanka predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića sa predstavnicima Studentskog centra, na kojem je obećao bolje uslove za studente, iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo podsjećaju da je tačno prije tri godine na identičnom sastanku sa studentima dao ista obećanja, a da ništa nije uradio da popravi stanje.

Dodaju da je u novembru 2016. Konaković zajedno sa tadašnjom ministricom Zilhom Ademaj je primio predstavnike Studentskog parlamenta UNSA, "povodom njihovih zahtjeva za poboljšanjem uslova u Studentskom centru", kako se navodi u tadašnjem saopćenju Vlade KS.

-Tada je Konaković detaljno informiran o uslovima studentskog smještaja, te je obećao pomoć i podršku Studentskom centru. Tri godine kasnije, na identičnom sastanku sa studentima, Konaković obmanjuje javnost da nije bio upućen o stanju u Studentskom centru, te se ponovo fotografiše i ponovo daje isprazna obećanja studentima za podršku, kao da potcjenjuje pamet javnosti i studenata. Tokom protekle tri godine, budžet Kantona Sarajevo je povećan za oko 300 miliona maraka, a Konaković koji je skoro sve to vrijeme na vlasti nikada nije ni predložio, ni podržao uvećanje budžetske stavke za "Studentski centar", zacementirane na 1.350.000 KM - navode iz KO SDA Sarajevo.

Ističu da je cinična Konakovićeva odluka da studentima obećava kule i gradove, samo nekoliko dana nakon što je glasao za novi rebalans budžeta, u kojem je dodatnih 114 miliona KM, ponovo ni marke nije dao za povećanje budžetskog izdvajanja za Studentski centar.

-Ovo je jedan u nizu dokaza da Konaković koji je godinama u kontinuitetu vlast u KS što kao premijer, što sada kao portparol Vlade KS – jak na riječima, a slab na djelima, te da godinama na gnusan način manipuliše ovim mladim ljudima, dajući im isprazna obećanja isključivo u svrhu vlastite promocije, što dovoljno govori o njegovom karakteru - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.