open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SDA Sarajevo: Parada je bila odjavna špica Konakovićevoj "Trojci"
Nezapamćene scene razvrata i vulgarnosti koje su uznemirile građane Sarajeva, odražavaju karakter događaja koji Edin Forto, premijer KS naziva "festivalom demorkatije", saopćili su iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo kao reakciju na sinošnja dešavanja na trgu ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.
26.06.2022. u 09:30
get url
text

VEZANI TEKST - Performans ispred Narodnog pozorišta uznemirio građane, Twitter gori

- Odvratni performans ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, sramota je za grad koji čini kulturno središte regiona, prepoznatljivo po spoju istočne i zapadne kulturne tradicije.

Kakve god izlike ponudili Konaković (Elmedin, predsjednik Naroda i pravde) i njegovi ministri, historija će poput nevolja i katastrofa koje su u prošlosti morile Sarajevo, zapamtiti i Konakovićevu tragičnu vladavinu, koja je gradu heroju priredila nesvakidašnje poniženje.

Jučerašnja parada koju je budžetskim sredstvima finansirao premijer Forto, predstavlja odjavnu špicu i posljednji pozdrav jednoj raskalašenoj i nakaradno sklopljenoj vlasti, koju su sponzorisali bjelosvjetski razvratnici i pokvarenjaci. Vlast koja podupire nastrane egzibicioniste koji ulicama glavnog grada proganjaju njene građane, neće "preživjeti" oktobar - navedeno je u saopćenju KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.