open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
SDA Sarajevo: Neka ide "Trojka", a turisti neka ostanu
Dok lideri "Trojke" pokušavaju voditi visoku politiku, predstavljajući se znalcima o kojima ovisi budućnost Bosne i Hercegovine, brojni turisti koji iz svih krajeva svijeta dolaze u BiH, otvoreno negoduju zbog stanja javnog prijevoza u glavnom gradu, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.
28.07.2022. u 15:41
get url
text

VEZANI TEKST - Vodič o mukama turista u Sarajevu: Nedostaje kartično plaćanje, problem je i gradski saobraćaj, džeparenje...

- U izjavama za regionalne medije, turisti Sarajevo opisuju kao grad "bez tramvajskih šina", u kojem "nema autobusa", čiji javni prijevoz je "konfuzan".

Vlast se svugdje trudi pomoći oporavak najvitalnije privredne grane, ali "europski najministar" Adnan Šteta i kantonalni premijer Edin Forto, svojom nesposobnošću rastjeruju sarajevske turiste. Nakon prekomjernih zaduženja, tajnih ugovora, probijenih rokova, "historijskih" i "generacijskih" projekata koji su progutali milione, a kojima se ne nazire kraj, iz Sarajeva u svijet ne odlazi slika prirodnih ljepota i turističke ponude, već loš glas o katastrofalnom javnom prijevozu.

Zato izmučeni građani Kantona Sarajevo i svi koji ovise o turističkom prometu, imaju samo jednu želju: "Trojka neka ide, a turisti neka ostanu!" - dodaju iz KO SDA Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.